Nieuwe vlog: Riebedebie naar het Memorial Museum Passchendaele 1917

Onze oudste zoon had dit museum reeds met de klas bezocht, maar wou hoe dan ook deze plek nog eens bezoeken.

Slechts op een 20 kilometer van ons huis – dus ideaal om te plannen op een zaterdagvoormiddag.

De weg van de parking naar het museum loopt langs een mooi en sereen park. Als je wat tijd hebt, zeker de moeite om eens door te wandelen.

Eénmaal binnen kregen we bij het onthaal elk een audio/scan-gids: eentje aangepast voor kinderen en eentje voor volwassenen. Onze jongens kregen ook een opdrachtkaart mee. Met gids en kaart in de hand, konden zij zelfstandig op stap, samen met Lisa, Louis en rat Maurice.

Het museum huist in een prachtig gebouw…met een toch ietwat krakende vloer, maar dat maakt het nog wat antieker – we ‘reizen’ dan ook naar het verleden 😉

Het museum neemt je op een aangrijpende manier mee naar de 1e Wereldoorlog en meerbepaald naar de Slag bij Passendale. Eén van de gruwelijkste veldslagen tijdens deze periode.

Een prachtige collectie van uniformen, documenten, historische voorwerpen en documenten, wapens, videofragmenten en aangrijpende getuigenissen… om zo een beeld te geven van het leven op en rond de slagvelden. Ook de jongens worden er – eventjes – stil van.

Via de prachtig nagebouwde ‘dugout’ (hopelijk geen last van claustrofobie…hoewel het gelukkig niet té eng is – dus ook voor kleinsten goed doenbaar) word je verder geloodst naar buiten; naar de loopgraven. Dit is dan ook meteen het einde van de tocht. We worden terug geleid tot aan het onthaal.

Samengevat: voor de hele familie: een voltreffer! Echt een aanrader voor jong én oud.

Allen naar Passendale!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *